Nieuws

Han Heupers nieuwe directeur HFI

Deze maand is Han Heupers gestart als directeur van HFI. Hij volgt hiermee Theo Boks op, die na vijf en een half jaar stopt als directeur. Han is de laatste 12 jaar werkzaam geweest als Managing Director/COO van verschillende bedrijven in de machinebouw en de metaalindustrie. Daarvoor heeft hij operationele functies bekleed bij bedrijven in diverse branches. Hieronder stelt hij zichzelf voor:

Mijn naam is Han Heupers, 56 jaar, getrouwd en woonachtig in Enschede.

De bedrijfsomschrijving van HFI en het profiel van de nieuwe directeur spraken mij beide aan. HFI past bij mij als bedrijf vanwege mijn nuchterheid, no-nonsense houding en affiniteit met techniek en cultuur. De gesprekken die ik heb gevoerd met onder andere Theo Boks, het MT en de OR en het bestuur van de Andra Tech Group bevestigden dit positieve beeld. Zij deelden de mening dat ik de geschikte persoon ben om Theo Boks op te volgen.

De verschillen tussen Theo en mezelf zijn niet erg groot. In de basis zijn wij soortgelijke managers, al zullen er natuurlijk verschillen in de uitvoering zijn. Ook ik ben een people manager met oog voor processen en techniek én voor medewerkers. Machines kun je kopen, echter maken de mensen uiteindelijk het verschil in een bedrijf. Het zal in dat opzicht dan ook geen grote verandering zijn na Theo’s vertrek. Met respect kijk ik naar wat Theo de laatste jaren bij HFI heeft neergezet. Door zowel zijn zakelijke als menselijke kant is HFI in omzet én efficiency bovengemiddeld gegroeid. Ik zal verder gaan met hetgeen Theo samen met de medewerkers van HFI heeft neergezet.

De gedrevenheid en ambitie van HFI is groot. Met de uitbreiding van het bedrijfspand en het machinepark ontstaan er nog meer mogelijkheden om de gevraagde capaciteit te kunnen leveren. Toch moeten we blijven nadenken over de toekomst. Op dit moment hebben we genoeg orders in portefeuille. Echter, wat wordt onze strategie voor de komende jaren? Hoe zorgen we dat we blijven groeien en de controle blijven behouden?

Ik zal veelvuldig op de werkvloer te vinden zijn om kennis te maken met de medewerkers van HFI. Mijn manier van werken kenmerkt zich door aanwezig te zijn in het bedrijf zonder mensen voor de voeten te lopen. Ik ben van mening dat wanneer je een bedrijf aanstuurt je moet weten wat er op de verschillende afdelingen speelt.

Daarnaast ben ik iemand die beslissingen neemt op basis van gesprekken met medewerkers. Zo doe ik inhoudelijke kennis op en ontstaat er tegelijkertijd draagkracht voor een besluit door inbreng vanuit het personeel.

Ik verheug me erop om met de medewerkers van HFI en van Andra Tech Group te gaan samenwerken. Mijn deur staat altijd open voor suggesties voor verbeteringen, een luisterend oor of een simpel praatje!