Werken bij HFI 5

CNC Draaien bij HFI

Bent u al bekend met CNC draaien bij HFI? CNC draaien is één van de verspanende technieken die we bij HFI gebruiken om de hoogwaardige precisie componenten van onze klanten te realiseren. Maar welke mogelijkheden zijn er? In dit blog gaan we daar verder op in. We vertellen welke opties ons machinepark biedt, welke materialen, afmetingen en diameters wij voor u kunnen bewerken en welke verdere (na)bewerkingen we u bij HFI kunnen bieden.

HFI is expert in precisie CNC draaien

Voor onze klanten maken wij verschillende hoogwaardige precisie componenten en samengestelde onderdelen. Nauwkeurigheid speelt een belangrijke rol in de productie van deze componenten. Als expert in fijnmechanische techniek is CNC draaien één van de technieken die wij gebruiken om de componenten en onderdelen van onze klanten te produceren. CNC draaien kunnen wij met een nauwkeurigheid tot ± 0.005 mm.

CNC draaien bij HFI: machines, materialen en afmetingen

Wij beschikken over een breed pallet aan machines in ons machinepark, waarmee wij een variatie aan materialen en afmetingen kunnen bewerken. In ons machinepark vindt u CNC draaimachines met aangedreven gereedschappen en sub-spindels. Onze machines zijn zeer geschikt voor de serieproductie van hoog nauwkeurige draaidelen waarbij de onderdelen inclusief draai-frees- en boorbewerkingen simultaan in 1 run compleet vervaardigd worden. Deze machines zijn geschikt voor het draaiwerk, zoals hierboven omschreven, alsmede het vervaardigen van zeer dunne en lange onderdelen. Daarnaast hebben we ook lang- en kortdraaiautomaten en conventionele draaimachines. Met de aanvulling van lang- en kortdraaiautomaten bieden wij de totale range aan op het gebied van draai, frees en boor bewerkingen voor de serieproductie van zeer hoog nauwkeurige onderdelen.

Conventionele draaimachines gebruiken wij voor het nabewerken van bepaalde producten.

Bij HFI bewerken we o.a. koolstofstaal, gereedschapsstaal, aluminium, messing, koper, roestvrijstaal, titanium, hoog gelegeerde staal en hoog gelegeerde roestvrijstaal soorten.

Het basis staf uitgangsmateriaal kunnen wij automatisch tot 3 meter lengte invoeren en tot en met 65mm diameter bewerken. Schijven tot een diameter van ca. 150mm voeren wij in en uit met behulp van robots, cobots en gantries. De schijven kunnen ook manueel in -en uitgevoerd worden. (Vervaardigen van kleinere series)

Bent u er niet zeker van welk materiaal het meest geschikt is voor uw product? Onze engineers denken graag met u mee. Al in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces kunnen zij met u meedenken welk materiaal en welke bewerkingsmethodiek het beste voldoet aan uw wensen. Zo kiezen we samen met u voor het optimale productieproces en de juiste uiteindelijke functionaliteit van uw product. Wij hebben een brede ervaring met maatwerk in verschillende markten en met talloze producten. Onze klanten zijn actief in de verschillende high-end markten zoals; automotive, medisch, meet- en regeltechniek, semicon, optics en high-tech machinebouw.

CNC draaien én nabewerken onder één dak bij HFI

Heeft uw materiaal verdere bewerking nodig na het draaien? Grote kans dat wij dit bij HFI voor u kunnen doen. Zo houden we de productie van uw componenten zoveel mogelijk onder één dak. En heeft u één aanspreekpunt. Aanvullende technologieën die wij na het draaien kunnen verzorgen zijn bijvoorbeeld Electro Chemisch Polijsten (ECP) en diverse oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren en harden.

Tot slot kunnen wij CNC draaien natuurlijk combineren met de andere (verspanende) technieken zoals bijvoorbeeld CNC frezen of orbitaal lassen. Onze kennis van de verschillende (verspanende) technieken en nabewerkingen in combinatie met een hoge diversiteit aan materialen betekent dat we voor u ook complete modulaire pakketten kunnen vervaardigen en u in een groot deel van het productieproces kunnen ondersteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze engineers voorzien u graag van advies. Neem geheel vrijblijvend contact op met sales@hfibv.nl