Werken bij HFI 6

HFI B.V. schroeft productie verder op door uitbreiding machinepark

HFI wil blijven groeien in kwaliteit en onderscheidend blijven in de markt. Om dit te realiseren en nog beter aan de klantvraag te voldoen, investeert HFI B.V. in een aantal nieuwe machines. Het gaat hierbij om een uitbreiding op het bestaande machinepark. Hiermee vergroten we niet alleen de mogelijkheden voor onze afnemers, we realiseren direct kortere levertijden met minstens zo hoge kwaliteitsprestaties. 

Inmiddels zijn er twee nieuwe CNC machines geleverd en in gebruik genomen, namelijk de Nakamura WT150 CNC-draai machine en de Citizen L32 CNC-langdraai machine. Op korte termijn verwachten we nog een nieuwe robotcel die uit twee Viktor NP20 draaibanken en een Fanuc Robot bestaat. Met de aanschaf van deze nieuwe machines creëert HFI tevens nog meer baankansen in de regio.

Verhoging Productiecapaciteit

Door middel van de aanschaf van de Nakamura WT150 CNC-draai machine kan HFI de productiecapaciteit voor haar klanten verhogen. Het totale spectrum van marksegmenten waarin HFI actief is wordt hiermee bediend.

Met de komst van deze machine, welke is aangekocht bij GIBAS te Nijkerk, heeft HFI de nieuwste snufjes in huis gehaald. Zo is de WT150 voorzien van een Top Automation stangenlader, waardoor hij snel en makkelijk instelbaar is. Hiermee wordt de steltijd verminderd en de productiesnelheid verhoogd.

 

Nieuwe inhouse technologie

Met de aanschaf van de Citizen L32 CNC-langdraaimachine via BUN Engineering, heeft HFI een nieuwe technologie binnengehaald. De machine beschikt over een nieuwe techniek genaamd LFV, waarmee trillingen tijdens het verspanen verleden tijd is. Daarnaast kan met de Citizen L32 zowel kort als lang gedraaid worden, wat flexibiliteit biedt in het vervaardigen van onze hoge kwaliteitsproducten. De machine is voorzien van de vertrouwde IEMCA BOSS HD stangenlader, die zijn diensten reeds bewezen heeft binnen de CNC-afdeling van HFI.

 

Compleet nieuwe robotcel

Als aanvulling op de reeds bestaande drie robotcellen, verwachten we dit kwartaal een compleet nieuwe robotcel. Deze bestaat uit twee Viktor NP20 draaibanken en een Fanuc Robot. Met het in gebruik nemen van deze cel zal onmiddellijk een capaciteitsverhoging optreden voor onze klanten die actief zijn in de Suspension markt. Op deze cel worden voornamelijk aluminium delen gefabriceerd. Tevens beschikt één van de Viktor draaibanken over een turret met aangedreven gereedschappen zodat we nog flexibeler zijn in de product keuze die op deze cel gemaakt wordt.

Het project wordt begeleid en ontworpen door Gibas numeriek en Gibas automation te Nijkerk. Zij hebben de afgelopen jaren hun professionaliteit al bewezen door geavanceerde projecten succesvol op te leveren bij HFI B.V.

 

Meer vacatureaanbod

Met de investering in de productiecapaciteit creëert HFI B.V. tevens direct nieuwe baankansen. Wilt u binnenkort ook deze gloednieuwe machine bedienen?

Neem voor het volledige aanbod van vacatures bij HFI een kijkje op: https://hfibv.nl/werken-bij-hfi/

 

Met de voortdurende groeiende vraag naar producten in de marksegmenten waarin HFI opereert, blijven we ook de komende periode investeren in de uitbreiding van onze interne productiecapaciteit. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem voor meer informatie contact op met ons sales team: sales@hfibv.nl of bel naar 0544-475001

Bekijk hieronder hoe we de Nakamura WT150 machine hebben ontvangen