Werken bij HFI 5

Verdere investeringen door kwalificatie precisiecomponenten

Hoe zorgen wij er als Global Tier-1 Supplier steeds voor om koploper te blijven in de diverse markten? Door constant te blijven innoveren, optimaliseren, investeren en kwalificeren! Hierdoor onderscheiden wij ons al jaren in de diverse markten en kunnen wij blijven investeren in onze medewerkers, machinepark en optimalisatie- automatiseringsprojecten. In deze blog vertellen wij over de recente investeringen van HFI ten behoeve van de automotive markt.

Automatisering fijnmechanisch CNC frezen en CNC draaien

Eerder berichtten wij al over de aankoop van 2 nieuwe Puma TT1800SY machines van Dormac CNC Solutions. Nu kunnen wij u met trots vertellen dat wij deze week een volledig geautomatiseerde bewerkingsstraat in bedrijf nemen. Wat houdt dit in? HFI zet in op verdere automatisering van het productieproces en onze geautomatiseerde bewerkingsstraat is hier onderdeel van. Naast de 2 geavanceerde draai-frees combinaties bestaat de straat onder meer uit diverse robots, geautomatiseerde magazijn units, schoonmaakunits, een gespecialiseerde horizontale hoon machine en volautomatische meetopstellingen.

Het unieke van deze geautomatiseerde bewerkingsstraat maakt dat HFI 24/7 stabiel hoge kwaliteit en productievolume kan realiseren. Na het CNC draaien en CNC frezen worden de componenten horizontaal gehoond op onze Sunnen SH-4000 machine. Deze machine is bijzonder geschikt voor het honen van producten vervaardigd uit aluminium en hoogwaardige staal legeringen.

Wij zijn trots om onze specialisatie in het seriematig produceren van hoogwaardige precisiecomponenten nog effectiever in te kunnen zetten voor onze klanten. Met deze geautomatiseerde productiestraat inclusief horizontale hoonmachine hebben wij een nog groter deel van het volledige productieproces in-house. Daarmee bieden wij onze klanten een nog hogere mate van kwaliteit, flexibiliteit en leverperformance.

Nieuwe kwalificatie voor fijnmechanische precisiecomponenten in automotive

Voorafgaande aan deze investeringen heeft ons team hard gewerkt aan een nieuwe aanvulling op het producten pallet van HFI. Ruim anderhalf jaar lang heeft ons team met externe kwalificatiebureaus en verschillende klantprojectenteams samengewerkt om de kwaliteit van de producten en onze productieprocessen vast te leggen. Aansluitend zijn deze na een zeer intensief kwalificatie- en audit traject met succes vrijgegeven voor volume productie.

Lange termijn visie HFI precisiecomponenten

Voor onze (toekomstige) klanten leidt samenwerken met één leverancier van verschillende fijnmechanische precisiecomponenten tot:

  • een minimalisering van kwaliteitsrisico’s,
  • korter productieproces,
  • een hogere wendbaarheid en de mogelijkheid om snel in te spelen op marktontwikkeling.

Daarmee maakt HFI het onderscheid als Global Tier-1 Supllier van gespecialiseerde markten, zoals de Automotive, Measuring & Control, Medical, Semicon & Optics en Algemene hoogwaardige machinebouw.

Bij HFI zijn we erg trots op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ontwikkelingen waarmee wij onze klanten verdere ketenintegratie, meer flexibiliteit en kortere levertijden kunnen bieden. Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen bij HFI of wilt u meer informatie en weten wat wij voor ú kunnen betekenen? Neem contact met ons op via sales@hfibv.nl