onze competenties

Als toonaangevend bedrijf hebben we ons voortdurend ingezet om een breed scala aan vaardigheden en expertise te ontwikkelen en te perfectioneren, en we zijn verheugd om deze met je te delen. Vind hieronder onze kerncompetenties.
Middel tot groot
Bij ons verspanende bedrijf streven we naar een efficiënte productie van middelgrote tot grote...
Specifieke set-ups
Onze toegewijde productieopstellingen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van...
Ervaring
Met decennia aan ervaring in volledig automatische en hoogvolume productieprocessen...

TECHNOLOGIEËN

 • Langdraaien en CNC draaien

  Met langdraaiers (Swiss Turning) en CNC draaibanken realiseert HFI precisiedraaiwerk van werkstukken met een diameter tussen 0,3 mm en 150 mm. Door multi-turret uitvoeringen van deze machines kunnen complexe vormen gerealiseerd worden. In combinatie met automatische stangenladers, robots en cellenconfiguraties worden kleine tot middelgrote series met een zeer hoge nauwkeurigheid en oppervlakteruwheid geproduceerd.

 • Laserboren

  Door middel van lasertechnologie kunnen gaten met een minimale diameter vanaf 0,02 mm tot een diepte van 0,5 mm in vrijwel alle materialen worden geboord.

 • CNC Frezen

  Op onze 3-assige en 5-assige bewerkingscentra kunnen we complexe vormen met hoge precisie en nauwe toleranties frezen uit vrijwel zeer veel materialen en vrijwel alle metaallegeringen. De producten die wij frezen worden uit basismateriaal verspaand met afmetingen die vergelijkbaar zijn met ongeveer het formaat schoenendoos. Realisatie hiervan vindt plaats in kleine tot middelgrote series met consistent hoogwaardige resultaten.

 • Orbitaal Lassen

  Een geavanceerde lasmethode die resulteert in hoge kwaliteit en consistentie in lasverbindingen. Door orbitaal lassen worden naadloze en sterke verbindingen gecreëerd met minimale vervorming en risico op defecten. Een absoluut ideale methode voor kritische toepassingen waar precisie van het allergrootste belang is.

 • Finishing, Cleaning en Assembleren

  Op onze speciaal ingerichte afdeling nabewerking wordt er met uiterste aandacht voor gezorgd dat elk product handmatig wordt ontbraamd, gehoond of door middel van leppen absoluut perfect wordt afgewerkt. Daarna worden de producten verder ontvet en gereinigd, afhankelijk van de wens en specificaties (door ultrasoon reinigen, alcohol reiniging of in een ECP-bad [ElectroChemischPolijsten]). Uiteindelijk worden eventueel samengestelde producten handmatig en individueel geassembleerd en verpakt.

 • Kwaliteitsmanagement

  Kwaliteit staat centraal in alles wat we doen. Het zit in ons DNA. Het HFI kwaliteitsmanagementproces omvat continue en rigoreuze inspectie, traceerbaarheid en documentatie om te verzekeren dat de producten die wij uitleveren voldoen aan de allerhoogte normen en specificaties. Daarbij zetten wij ons iedere dag opnieuw met toewijding in voor absolute uitmuntendheid.