Nieuws

Waardeer en erken de kwaliteiten van je team

Ellen te Walvaart is afgelopen september begonnen als teamleider op de afdeling nabewerking binnen HFI. Ooit een opleiding richting de pedagogiek behaald en uiteindelijk de productie van een technisch bedrijf ingerold. Als teamleidster kan ze deze technische kennis en sociale vaardigheden perfect combineren.

HOE BEN JE BIJ HFI TERECHT GEKOMEN?

‘Hiervoor werkte ik ruim 27 jaar bij Philips Lighting. Hier begon ik in de productie en heb ik mezelf door steeds meer verantwoordelijkheden in kleine stapjes omhoog gewerkt tot teamleider. Door een reorganisatie waarbij de hele productie naar Polen verplaatste moest ik eigenlijk op zoek naar iets ander. Op dat moment ga je rondkijken naar de mogelijkheden die er zijn. Toen kwam HFI op mijn pad en ben ik op gesprek gegaan en nu zitten we hier sinds september. Het product wat we hier maken en het proces dat erbij komt kijken is wel heel anders dan bij mijn vorige werk. De fijnmechanische industrie is een heel stuk verfijnder werk. Dat stuk fijne praktische kennis wat ik bij mijn vorige werk in 27 jaar had opgebouwd miste ik hier in het begin wel. Je kunt dat ook niet van jezelf verwachten, maar toch ik ben een perfectionist en dat maakte het dan aan het begin soms lastig. Je komt jezelf bij een nieuwe baan wel even tegen. Dat maakt ook wel weer dat ik me nu ook beter kan inleven in nieuwe werknemers.’

WAT HOUD JOUW ROL BINNEN HFI IN?

‘Ik ben vooral bezig met het herstructureren van de afdeling. De afgelopen tijd zijn we als bedrijf enorm aan het groeien. Toen ik begon zaten er 10 mensen op de afdeling nabewerking en nu een half jaar later al 17. We moesten de afdeling herstructureren. Zowel in het proces als op het gebied van regels moesten er afspraken gemaakt worden om effectiever en beter samen te werken. Bij de een gaat dit verander proces sneller dan bij een ander. Dat is ook logisch want mensen moeten een omschakeling maken en dat heeft eenmaal wat tijd nodig. Als teamleider moet ik hiermee omgaan en ervoor zorgen dat mensen meegaan. Daarnaast probeer ik ze ook duidelijk te maken waarom we dingen anders gaan doen en wat het algehele doel ervan is. Hierbij hoop ik dat mensen dan na verloop van tijd zelf met verbeteringen komen. Daarnaast is mijn doel als teamleider om ervoor te zorgen dat mensen met plezier naar hun werk komen. Ik wil dat ze met een glimlach binnenkomen en ook met een glimlach naar huis gaan. Alles wat daartussen gebeurd, wat ervoor kan zorgen dat jij niet met een lach naar huis gaat, dat moeten we bespreken.’

WAT VOOR ADVIES ZOU JE GEVEN AAN MENSEN DIE EEN LEIDINGGEVENDE ROL WILLEN VERVULLEN IN DE TECHNISCHE INDUSTRIE?

‘Je moet een fijn team om je heen bouwen en mensen om je heen waarderen en hun kwaliteiten erkennen. Als je weet dat je iemand hebt die goed is op kwaliteit dan moet je diegene daar ook neerzetten en hen dat vertrouwen en die erkenning geven. Dan krijg je dat als teamleider ook terug.’

‘Ik heb nu niet alle kennis van de producten en dan geef ik dat eerlijk en open toe. Er zijn mensen in het bedrijf die wel over die kennis beschikken en ik vraag hen dan ook om hulp. Waardeer de kennis die zij hebben, dan waarderen zij jou ook meer.’

HOE OMSCHRIJF JE HFI ALS BEDRIJF?

‘Het is een open bedrijf. Met open bedrijf bedoel ik open communicatie. We zijn eerlijk naar elkaar en communiceren. We zijn met een fijne en gezellige club en zijn goed in samenwerken. We weten waar onze verbeterpunten als bedrijf liggen en staan open om deze ook aan te pakken. Je mag hier fouten maken als je er maar van leert. Het maakt ook niet uit wie je bent of wat je doet binnen HFI, je merkt gewoon dat iedereen gewaardeerd wordt want iedereen levert een bijdrage. Bij HFI staat de mens op één. Het klinkt misschien stom, maar ik voel me hier echt thuis.’